2010. november 24., szerda

4. hónap

Már megint eltelt egy hónap....
4 hónapos és egyre jobban betölti az életemet. Ngyon sokat próbálok foglalkozni vele - persze hagyom egyedül is játszani. Azt is szeret. Szoktam neki rém rímes verseket (Szamárfül) olvasni, bár az én nyelvem majd beletörik, de ő élvezi. Énekelni is szoktam neki, na azt is csak ő élvezi.
Meg hát a sima játszások. Csörgőkkel, plüssállatokkal, kockákkal stb. Kb 1 hónapja kezdte el célzottan lökdösni a játékokat . Akkor még inkább zártkézzel, de apja segített neki cicakarom technikával-játékkal fejleszteni, hogy nyissa-zárja a kezét. Aztán már ez a tudománya 4 hét alatt oda fejlődött, hogy rendesen megfogja, megtartja és egyik kezéből a másikba átrakja a játékokat, sőt egyre többször maga veszi fel maga mellől ezeket és kezd el velük játszani.






A hangja is igencsak fejlődött. Sokat dumál, gőgicsél, sikítozik...tényleg hangosan. Nagyon sokféle hangot használ és egyre jobban pürrög, berreg a szájával, nyelvével és közben köpköd és fújja a nyálát. Persze sokat kacag, nevet. mosolyog. Szereti, ha hintapalintázunk vagy ha cuppanosokat adok a nyakára.
Cumizás nagyon megy, sokszor azzal nyugszik meg, de ha nagyon fáradt és nem hagyják magától elaludni, akkor hiszti, sírás van és elkezdi a fülét fogdosni, azzal nyugtatja magát. Mostanában volt többször, hogy nekem is így sikerült megnyugtatnom, elaltatnom.


Éjszakáink továbbra is szuperek - 6 óra alvás, kaja és újabb 3 óra alvás. Nappal meg 3-4 óránként eszik, majd játék és egy kis szunyokálás van a kaják között.
Kaja - még szopizik, és fog is még sokáig. Optimista vagyok. Betöltött 4 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, néha egy kis vízzel megkínáltuk -hőségben - de nem igazán izlett neki. Azóta naponta egyszer  ki kell egészíteni a tejcsit tápszerrel. Először nem fogadta el, de másodikra már megette. Muszáj volt, mert ő nő, de a tejcsi mennyisége bestagnált. De ennek  is örülök, hogy van és hogy ennyi van.


Augusztusban elkezdjük a hozzátáplálást - alma, öszibarack.
Gyarapodás - a fél kilót most is hozta 1 hónap alatt. 5500gramm volt 23-án.  Centit nem tudjuk most.
Megkapta a 3 hónapos oltást megkésve -picit belázasodott, de kapott rá kúpot. 
Járunk is Dévény-tornára 3 hónapos kora óta. És fejlődik. Sokkal lazábbak az izmai, de azért még kell járni. Fejét szuperul tartja, szeret a kezünkbe ücsörögni és nézelődni. Ha hasra tesszük, akkor is már tartja a fejét elég sokáig és mosolyog, dumál közben. Nincs az a kezdetii hiszti, sírás, kétségbeesés.
A fordulás még nem megy , csak tekereg egyelőre,meg a mi segítségünkkel fordul a hátáról a hasára. De előbb-utóbb az is menni fog.
Amúgy sokat jövünk-megyünk vele, ahova lehet visszük magunkkal. Persze az elmúlt napok hőségében inkább a házban voltunk, azaz dehogy, hisz 5 napig a Balcsin nyaraltunk.



Nagyon jó volt és ki kellett próbálni milyen vele máshol lenni, aludni. Kicsit macerásabb volt, de végül mindent megoldottunk. És nagyon jól éreztük magunkat. Milu nagyokat aludt a levegőn. És mi is pihentünk ,meg fürcsiztünk a jó meleg Balatonban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése